Corona virus

Mondkapje graag bij verkoudheidsklachten! Er worden geen handen geschud.

Het mondkapje is nog steeds gewenst in de praktijk bij verkoudheidsklachten. Bij verkoudheidsklachten / verdenking corona eerst testen! En niet zomaar naar de praktijk komen. 

Mocht u naar het buitenland willen reizen en heeft u een Coronatest of antistoffen-bewijs nodig? Kijk op de coronacheck app
U kunt ook terecht bij travelclinic emc.
Voor actuele informatie zie rivm.nl of rijksoverheid.nl, of bel het publieksinformatienummer 0800-1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur)

Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten die wijzen op Corona zich laten testen bij de GGD. Er kan aangetoond worden of u COVID-19 positief of negatief bent. Kijk op: testlocaties

De testlocatie in West is op Korfmakerstraat is gesloten
Testen op Corona kan nog steeds gratis bij:
de Rehobothkerk, Noordsingel 88, ma t/m za van 08:30 tot 16:00.
Rotterdam Airport (tent P4) ma t/m za 08:30 tot 16:00 en zondag 09:30 t/m 16:00 Een afspraak maken kan via ‪0800-1201‬ of www.coronatest.nl.

Verder blijft gelden:
- blijf bij klachten thuis en laat u testen
- houd 1,5 meter afstand van anderen (ook op de praktijk)
- was vaak uw handen en hoest / nies in uw elleboog
- werk zoveel mogelijk thuis
- vermijd drukte: ga weg als het druk is
- reis zoveel mogelijk buiten de spits
- draag een mondkapje in openbare ruimtes (dus ook in de praktijk)

CoV-Early: Een studie naar de behandeling van COVID-19 
Wij werken mee aan onderzoek van het ErasmusMC naar een behandeling voor Covid-19. De CoV-Early studie onderzoekt of behandeling met plasma met daarin antistoffen tegen het coronavirus de genezing van Covid-19 kan versnellen, het aantal opnames in het ziekenhuis kan verminderen en sterfgevallen kan voorkomen.
Bent u 50 jaar of ouder en is er bij u COVID-19 aangetoond en bent u minder dan 8 dagen ziek? Dan komt u misschien in aanmerking!
Klik op de link: cov-early.nl