Corona virus

Mondkapje graag! Verplicht bij hoestklachten zonder verdenking corona. Er worden geen handen geschud.

De mondkapjesplicht is komen te vervallen, maar het mondkapje is nog steeds gewenst in de praktijk. En verplicht bij hoestklachten, zonder verdenking Corona. Met verdenking corona eerst testen! En niet naar de praktijk komen. 

Mocht u naar het buitenland willen reizen en heeft u een Coronatest of antistoffen-bewijs nodig? Dan kunt u terecht bij travelclinic emc
Kijk ook op de coronacheck app
Voor actuele informatie zie rivm.nl of rijksoverheid.nl, of bel het publieksinformatienummer 0800-1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur)

Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten die wijzen op Corona zich laten testen. Er kan aangetoond worden of u COVID-19 positief of negatief bent. 

Let op: Het testen gaat NIET via de huisarts, maar de GGD.
Kijk op: testlocaties

De testbus is verplaatst en staat nu bij de Oude kerk: Korfmakerstraat 131, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. Je kunt binnenlopen zonder afspraak. Een afspraak maken kan ook, via ‪0800-1201‬ of www.coronatest.nl.

Verder blijft gelden:
- blijf bij klachten thuis en laat u testen
- houd 1,5 meter afstand van anderen (ook op de praktijk)
- was vaak uw handen en hoest / nies in uw elleboog
- werk zoveel mogelijk thuis
- vermijd drukte: ga weg als het druk is
- reis zoveel mogelijk buiten de spits
- draag een mondkapje in openbare ruimtes (dus ook in de praktijk)

CoV-Early: Een studie naar de behandeling van COVID-19 
Wij werken mee aan onderzoek van het ErasmusMC naar een behandeling voor Covid-19. De CoV-Early studie onderzoekt of behandeling met plasma met daarin antistoffen tegen het coronavirus de genezing van Covid-19 kan versnellen, het aantal opnames in het ziekenhuis kan verminderen en sterfgevallen kan voorkomen.
Bent u 50 jaar of ouder en is er bij u COVID-19 aangetoond en bent u minder dan 8 dagen ziek? Dan komt u misschien in aanmerking!
Klik op de link: cov-early.nl