Corona nieuws

Corona vaccinatie --- Opnieuw testbus in West --- Mondkapjes-plicht --- Studie naar behandeling Covid-19

Corona vaccinatie
Kijk voor alle informatie over het vaccineren voor corona op rijksoverheid.nl of covid-19/vaccins . U kunt ook bellen naar het publieksinformatienummer 0800-1351

Testbus in West
Van dinsdag 5 januari tot en met maandag 1 februari kan iedereen zich in de wijk laten testen op corona. Iedere werkdag (van maandag tot en met vrijdag) staat er een testbus bij Park43, tegenover het Visserijplein, van 9:30 uur tot 17:00uur.
* Je kunt zo binnenlopen, een afspraak is niet nodig
* Je mag je ook laten testen als je geen klachten hebt
* De test is gratis en duurt vijf minuten
* Draag een mondkapje en neem uw legitimatiebewijs mee
* De uitslag krijg je binnen twee dagen via coronatest.nl of telefonisch
* Heb je vervoer nodig, mail de wijkbus (liana@wilskrachtwerkt.nl)


Mondkapjesplicht
Vanaf 1 december geldt in Nederland in publieke binnenruimtes een mondkapjesplicht, bijvoorbeeld in winkels, in het openbaar vervoer of de bibliotheek en in de huisartspraktijk. 

Sommige mensen vinden het bezwaarlijk om vanaf 1 december een mondkapje te dragen op plekken waar dat verplicht is. U kunt zelf aantonen waarom u in aanmerking komt voor een uitzondering van de mondkapjesplicht. Er kan u gevraagd worden om dat aannemelijk te maken. De eigen huisarts, als behandelend arts, geeft geen verklaringen of beoordelingen voor eigen patiënten af.
Wel adviseren wij u zoveel mogelijk aan de monkapjesplicht te houden om u en uw omgeving te beschermen.

CoV-Early: Een studie naar de behandeling van COVID-19 
Wij werken mee aan onderzoek van het ErasmusMC naar een behandeling voor Covid-19. De CoV-Early studie onderzoekt of behandeling met plasma met daarin antistoffen tegen het coronavirus de genezing van Covid-19 kan versnellen, het aantal opnames in het ziekenhuis kan verminderen en sterfgevallen kan voorkomen.

Bent u 50 jaar of ouder en is er bij u COVID-19 aangetoond en bent u minder dan 8 dagen ziek? Dan komt u misschien in aanmerking!

Klik op de link: cov-early.nl